Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αναπαράσταση και μεταφορά του πίνακα με αντικείμενα στο χώρο μας.

 Έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι δημιουργίες των παιδιών, που σχετίζονται με τους πίνακες ζωγραφικής, γνωστών ζωγράφων και το θέμα ήταν οι κύκλοι.

  Οι μικροί ζωγράφοι του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος , διάλεξαν ένα πίνακα απο τους παραπάνω και στη συνέχεια προσπάθησαν και τον απέδωσαν με το δικό τους, ο καθένας, προσωπικό τρόπο, χρησιμοποιώντας πινέλα και τέμπερες.
 Τις επόμενες ημέρες θα μπορείτε να απολαύσετε τα έργα τέχνης των παιδιών  σας μέσα από μία ψηφιακή πινακοθήκη, τη πρώτη του νηπιαγωγείου μας.

 Σήμερα τα παιδιά κλήθηκαν να επιλέξουν ποιο πίνακα θα ήθελαν να αναπαραστήσουμε μέσα στην αίθουσα με διάφορα αντικείμενα.
Πρωταγωνιστές λοιπόν ήταν ο"Μαύρος Κύκλος" του Κασιμίρ Μαλεβιτς και ο "Κόκκινος Ήλιος" του Χοάν Μιρο.


 Η ερώτηση μου ήταν πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τον πίνακα του Μάλεβιτς στο πάτωμα και η απάντηση ήρθε άμεσα. Το μαύρο στεφάνι ήταν η λύση. Αυτό όμως μας έδινε μόνο ένα μαύρο περίγραμμα. Αναζητήσαμε μαύρα αντικείμενα στο χώρο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και η κατάληξη ήταν...
 να βγάλουμε τα παπούτσια μας, όσοι φορούσαμε μαύρα, για να μαυρίσουμε το στεφάνι. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχουν μαύρα αντικείμενα στη τάξη γι' αυτό ψάξαμε για το αντίθετο χρώμα , το άσπρο.

 Βάλαμε τα μαγνητικά γραμματάκια από τον πίνακα, μεταφέραμε το στεφάνι πάνω στο τραπέζι εργασίας των παιδιών 

και είπαμε και άλλες ιδέες για το πως θα μπορούσε να γίνει λευκός ο πίνακας του Μάλεβιτς.
Μερικές από αυτές ειναι:

  • αν βάζαμε χαρτοταινία και τη βάφαμε,
  • αν βάζαμε το στεφάνι πάνω σε ένα χαρτόνι λευκό,
  • αν στέλναμε το στεφάνι στο σύννεφο,
  • αν το βάζαμε πάνω στη Hello kitty,
  • αν το γεμίζαμε χιόνι,
  • αν το ακουμπούσαμε στο φως, 
  • αν το πηγαίναμε πάνω στη πόρτα του σχολείου,
  • αν το γεμίζαμε με ρούχα των στρουμφ.
 Κάποιος καλλιτέχνης επηρεασμένος από τον μαύρο κύκλο των παπουτσιών πρότεινε να φτιάξουμε και τον κόκκινο κύκλο με τα μπλουζάκια.

 Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφέρω αν το διασκεδάσαμε ή όχι.

 Η δεύτερη αναπαράσταση δεν μας δυσκόλεψε τόσο στο να βρούμε τα αντικείμενα που θα χρειαστούν. Οι καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Πρώτα σχηματίστηκε ο κόκκινος κύκλος με τη μπλε γραμμή, μετά η μία γραμμή με το αστέρι και τέλος η δεύτερη γραμμή που έμοιαζε με σκάλα.
  Ιδού το αποτέλεσμα. Αν δεν το καταλαβατε ήδη πρόκειται για τον "Κόκκινο Ηλιο" του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος.
  

1 σχόλιο: