Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το ολόκληρο και το μισό μας κάνει 26.



 Ο συγκεκριμένος πίνακας μας βοήθησε για να δουλέψουμε το ολόκληρο και το μισό. Ορθογώνια μεγάλα και μικρά και τετράγωνα είναι τα σχήματα του πίνακα που αναγνώρισαν τα παιδιά. Αναγνωρίσαμε και τα χρώματα του πίνακα και μοιραστήκαμε στις αντίστοιχες ομάδες των χρωμάτων. Το μέλος κάθε ομάδας είχε να ζωγραφίσει με κηρομπογιές ένα χαρτί Α4 με το χρώμα της ομάδας του. Όπου λευκό στον πίνακα, εμείς επιλέξαμε το πορτοκαλί κι όπου γκρι, μας άρεσε το ροζ.(χρειαζόμασταν χρώματα για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά)
 Τα φύλλα εργασίας των παιδιών είναι έτοιμα . Τα Α4 αναγνωρίζονται ως ορθογώνια και το μόνο που μας έμεινε είναι η σύνθεση του πίνακα. Βάζουμε πάνω στη μοκέτα το μπλε ολόκληρο ορθογώνιο Α4 για να ξεκινήσουμε και αναζητούμε τα χρώματα, τα σχήματα και το μέγεθός τους που το ακουμπούν. Διαπιστώνουμε κοιτώντας τον πίνακα, αν χρειάζεται να βάλουμε ολόκληρο το Α4 ή το μισό και ανάλογα το κόβουμε. 
 Τοποθετώντας λοιπόν το ολόκληρο και το μισό, το μεγάλο και το μικρο, το ένα δίπλα στο άλλο, συνειδητοποιούμε ότι όλα μαζί μας κάνουν 26, όσα και τα κομμάτια του πίνακα μας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου