Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Λαγουδάκια με tangrams και ψυχοκινητικό παιχνίδι με το ζάρι των σχημάτων(3ο)



Οι μάσκες λαγουδάκια και τα παιχνίδια που κάναμε μου έδωσαν την αφορμή για τα λαγουδάκια-tangrams. Χαρτοκοπτική, αναγνώριση σχημάτων, κολάζ και ζωγραφική για να μπουν οι τελευταίες πινελιές.

 Το 3ο παιχνίδι με το ζάρι των σχημάτων.
Έξι τα τραπέζια στη τάξη μας, έξι τα σχήματα στο ζάρι μας και έξι και τα χάρτινα σχήματα, που βρίσκονται πάνω στα τραπέζια (ένα σχήμα για κάθε τραπέζι). Ρίχνω το ζάρι, γίνεται η αναγνώριση του σχήματος και αμέσως τρέχουν όλοι να βρουν το αντίστοιχο τραπέζι. Επειδή η περίμετρος του τραπεζιού δεν χωράει όλα τα παιδιά, υπάρχει η υποχρέωση σε όσους φτάνουν πρώτοι να δίνουν τα χέρια στους φίλους τους για να είναι ενωμένη η ομάδα και τους διευκολύνουν να βλέπουν το σχήμα. Στο σφύριγμα που θα ακουστεί από τη σφυρίχτρα μου, επιστρέφουν όλοι στην παρεούλα και ετοιμάζονται για την επόμενη ζαριά. 
 Αξιόλογη η κίνηση κάποιων παιδιών να διορθώνουν τους φίλους τους όταν πήγαιναν σε λάθος τραπέζι, να τους κατονομάζουν το λάθος σχήμα που έχουν πάει και αυτό που ψάχνουν και να τους απλώνουν τα χέρια για να μπουν στην ομάδα κι αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου