Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΜΑΜΑ....

  Μαμά... μια τόσο μικρή λεξούλα που χωράει όμως τόσα πολλά συναισθήματα και τόσους πολλούς ρόλους.
Μαμά....μια μαγική λέξη που εμείς οι νηπιαγωγοί έχουμε την τιμή να την ακούμε καμία φορά ακόμα και απο παιδιά που δεν τα έχουμε γεννήσει εμείς και εννοώ βέβαια τους μικρούς μαθητές μας, οι οποίοι μπερδεύονται και όταν με αποκαλούν έτσι και τους κοιτάζω τα μάτια τους παίρνουν μιαν άλλη, διαφορετική και ιδιαίτερη λάμψη.
 Για να τιμήσουμε και φέτος την γιορτή της μανούλας, ετοιμάσαμε ένα ποίημα. Ρώτησα τα παιδιά να μου πουν τι αισθάνονται για την μαμά τους καθώς επίσης και τι είναι αυτό που τους αρέσει να κάνουν μαζί της στην καθημερινότητα. Κατέγραφα τα πάντα και στην συνέχεια ένωσα τις σκέψεις τους σε τέσσερις στροφές. 
 Το ποίημα το κολλήσαμε μέσα στην κάρτα που ετοιμάσαμε. Τα παιδιά ζωγράφισαν καρδούλες μέσα στο ποίημα και στο εξώφυλλο ένα τριαντάφυλλο.
 Στο εξώφυλλο έγραψαν "Για τη Μαμά μου" και μέσα στη κάρτα "Μαμά Σ'αγαπώ".
 Εκτός από την κάρτα τα παιδιά προ ημερών είχαν ζωγραφίσει με κόκκινη τέμπερα από μία ξύλινη καρδούλα. Η ίδια κόλλησα πάνω στις κόκκινες καρδιές,  με τη τεχνική του ντε κουπάζ,  χαρτοπετσέτες με κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα. 
 Οι μικροί μου μαθητές, με χαμογελαστά και πραγματικά χαρούμενα μουτράκια, έκαναν δώρο στις μανούλες τους την κάρτα και ένα μπρελόκ για τα κλειδιά τους. Να αναφέρω οτι ξεχάστηκα τελείως και δεν είχα φωτογραφήσει τις κατασκευές των παιδιών και γι αυτό υπάρχει φωτογραφία μόνο από μία καρτα.




💖ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!
ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!💖

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου