Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Τα κάλαντα του Λαζάρου...σε πιο σύχρονη έκδοση.

 Ο τρόπος που επέλεξα για να ακούσουν και να μάθουν οι μαθητές  μου τα κάλαντα του Λαζάρου βασίζεται στις νέες τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα αξιοποίησα το voki.com. Πρόκειται για ένα on line εργαλείο δημιουργίας ψηφιακών χαρακτήρων, οι οποίοι μπορούν να μιλούν. Eίχα ήδη ηχογραφήσει τα κάλαντα, να τα τραγουδώ η ίδια, διάλεξα έναν χαρακτήρα, ανέβασα το αρχείο του ήχου και...
πατήστε για να δείτε τον ψηφιακό χαρακτήρα που ενθουσίασε τα παιδιά
 Τους εξήγησα πως λειτουργεί το νέο εργαλείο με το οποίο ήρθαν σε επαφή και τους υποσχέθηκα ότι αν μάθαιναν τα κάλαντα θα διάλεγαν και τα παιδιά έναν χαρακτήρα και θα ετοιμάζαμε το δικό τους voki. H υπόσχεση είχε δοθεί και ο λόγος μου έπρεπε να κρατηθεί. Μέχρι και τελευταία στιγμή, πριν κλείσουμε κάναμε ηχογραφήσεις και δουλεύαμε το εργαλείο. Δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο για να το κάνουν όλα τα παιδιά, θα προσπαθήσουμε επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα, για να μην μείνει κανένα παιδί παραπονεμένο.
 Πατώντας παρακάτω πάνω στα ονόματα των παιδιών θα μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό που ετοίμασαν.
Αγγελιάννα

Αλίκη

Αμέλια

Ειρήνη

Νικόλας

Κατερίνα Πλ.

Κωνσταντίνος Μ.

 Ο Κωνσταντίνος θα ακούσετε ότι τραγουδάει διαφορετικά κάλαντα από ότι τα υπόλοιπα παιδιά. Η αφορμή της όλης δράσης μας ήταν η χαρά αυτού του παιδιού, που είχε μάθει τα κάλαντα από τον παππού και τη γιαγιά και μας τα τραγουδούσε δυο εβδομάδες πριν κλείσουμε. Πρόθεση δική μου ήταν να μάθουμε κι εμείς αυτά τα κάλαντα, όμως η τεχνολογία έκανε τα μάγια της και επικράτησαν τα κάλαντα που άκουσαν από το voki. Όπως και να ναι όμως τα πράγματα, η ουσία είναι μία. Τα μικρά μου μέσα σε τρεις ημέρες  έκαναν άλλο έναν "άθλο" και εμένα πολύ πολύ περήφανη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου